Maak kennis met onze drumband!

Meld je aan!

"De Kamper Eilanders, een dweilorkest maar dan een tikje anders"

Maak kennis met het Harmonie Orkest

In het leerlingenorkest zitten leerlingen die minimaal 1,5 jaar les hebben bij Quintus en/of het A-niveau of het A-examen hebben behaald. Het leerlingenorkest bestaat uit leerlingen vanaf een jaar of 10 tot ongeveer 55 jaar. Het orkest wordt waar nodig ondersteund met spelers uit het A-orkest.

Waar de jongere spelers nog heel druk bezig zijn met het spelen en samenspelen op zich, krijgen de wat meer ervaren (jongere) spelers extra uitdaging in de vorm van een solo of krijgen ze de taak van buddy (het ondersteunen tijdens de repetitie van de jongere spelers).

Leeftijd/voorwaarde: A-niveau van spelen
Start: het hele jaar door (indien het
programma van de groep het toelaat)
Repetitie: dinsdag 18.45 – 19.30 uur
Dirigent: vacant
   
Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BELEID LEERLINGEN & JEUGD:

Ook bij de jeugd van het Stedelijk Orkest gaat het een tikje anders. Voorop staat natuurlijk het plezier in gezamenlijk muziek maken. Daarbij hebben we oog voor wat de jeugd belangrijk vindt. Zo beslist de jeugd mee welke muziek er gespeeld wordt en hebben we regelmatig optredens en activiteiten waardoor de jeugd elkaar, maar ook andere leden van de vereniging beter leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse voorspeelmiddag, een gps-tocht, levend stratego en de speciaal voor het Stedelijk Orkest ontworpen SOKkenjacht en een “Tikkie anders TWISTER”.

Elk kind wordt gezien en krijgt uitdagingen op zijn/haar eigen niveau aangeboden. Voor de een is dat het spelen en/of schrijven van een solo, voor de ander is dat iets durven vragen in de groep.

De optredens die de jeugd geeft zijn zoveel mogelijk thematisch met een theatraal teintje. Zo hebben we het muzikaal verteltheater in het leven geroepen waarbij op een theatrale manier een verhaal verteld wordt, ondersteund door muziek van het leerlingenorkest.

Heb je een vraag?

Laat ons u naam weten.

Laat ons u email weten.

Schrijf een onderwerp voor u bericht.

Laat ons u bericht weten

Invalid Input

Volg ons op Instagram