Maak kennis met onze drumband!

Meld je aan!

"De Kamper Eilanders, een dweilorkest maar dan een tikje anders"

Maak kennis met het Harmonie Orkest

Het Stedelijk Orkest is een zittend orkest, dat zowel optredens binnen, maar ook zeker buiten verzorgt. Het orkest geeft meerdere malen per jaar een concert, waarbij zowel de muziek als de ambiance van het optreden aantrekkelijk zijn voor het publiek. We spelen dan ook van popmuziek tot aan de bekende klassieke werken. Minimaal een keer per jaar wordt er een themaconcert uitgevoerd met waar mogelijk een theatraal teintje.

Een keer per twee of drie jaar organiseren we als vereniging een grootschalig themaconcert al dan niet met de hele vereniging.

Het orkest is voor muzikanten die niet het allerhoogste niveau nastreven, maar het leuk vinden om samen met een gezellige groep mensen te werken aan een voor een publiek aantrekkelijk vormgegeven optreden. Het niveau is minimaal B, aangevuld met een mooi aantal C-spelers.

Voor hen die wat meer uitdaging willen, is er een mogelijkheid tot het spelen van een solo of tot het spelen in een voor de gelegenheid vorm te geven combo wat kan dienen als onderdeel van een concert.

Repetitie: 19.45 – 21.45 uur
Dirigent: Peter Smits

BELEID LEERLINGEN & JEUGD:

Ook bij de jeugd van het Stedelijk Orkest gaat het een tikje anders. Voorop staat natuurlijk het plezier in gezamenlijk muziek maken. Daarbij hebben we oog voor wat de jeugd belangrijk vindt. Zo beslist de jeugd mee welke muziek er gespeeld wordt en hebben we regelmatig optredens en activiteiten waardoor de jeugd elkaar, maar ook andere leden van de vereniging beter leren kennen. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse voorspeelmiddag, een gps-tocht, levend stratego en de speciaal voor het Stedelijk Orkest ontworpen SOKkenjacht en een “Tikkie anders TWISTER”.

Elk kind wordt gezien en krijgt uitdagingen op zijn/haar eigen niveau aangeboden. Voor de een is dat het spelen en/of schrijven van een solo, voor de ander is dat iets durven vragen in de groep.

De optredens die de jeugd geeft zijn zoveel mogelijk thematisch met een theatraal teintje. Zo hebben we het muzikaal verteltheater in het leven geroepen waarbij op een theatrale manier een verhaal verteld wordt, ondersteund door muziek van het leerlingenorkest.

Heb je een vraag?

Laat ons u naam weten.

Laat ons u email weten.

Schrijf een onderwerp voor u bericht.

Laat ons u bericht weten

Invalid Input

Volg ons op Instagram