logo stedelijk orkest
Advertisement
Stadskoor PDF Afdrukken E-mail

Het Stadskoor

Ten tijde dat het Stedelijk Orkest Kampen 165 jaar jong was begon zij met een nieuwe loot, nl. ”Het Stadskoor”. Hiermee wil het Stedelijk de basis onder de vereniging verbreden en verstevigen.

Marijke de Kleine was mede oprichtster en de dirigent van dit nieuwe koor, dat in twee opzichten bijzonder is. Ten eerste is er in heel Nederland vrijwel geen orkest met een koor en daarnaast richt het Stadskoor zich op alle genres, van licht klassiek en musical, tot cabaret en lichte moderne muziek. Daarmee voegt het wezenlijk iets toe aan de bestaande koren die zich richten op één genre. Bovendien hebben het orkest en het koor, de mogelijkheid in allerlei samenstellingen met elkaar samen te werken. Marijke is na acht enthousiaste jaren teruggetreden. Met ingang van 26 october 2015 heeft dirigent Rien van Heerde het stokje overgenomen. 

Op 25 juni 2007, tijdens de eerste kennismakingsavond, kwamen 35 zangers en zangeressen samen om de sfeer te proeven. De meesten gaven zich dezelfde avond meteen op als lid en daarmee was de nieuwe loot een feit. Het huidige ledenbestand bedraagt ca. 55 personen.

Het stadskoor verzorgt ieder jaar diverse optredens en onderhoudt contacten en uitwisselingen met koren uit de partnersteden in Duitsland.

Vooral mannenstemmen zijn welkom. 

Contactadres: Anton Schrijer

Secretaris Stedelijk Orkest Kampen

Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Postadres: Bolwerk 10 – 8261EE - Kampen 
Advertisement