logo stedelijk orkest
Advertisement
 

Fotoalbum van het Stedelijk Orkest Kampen
 • Foto's Koningsdag 2013
  42 Afbeeldingen
  Voor een schermvullend beeld klik op de foto
   
 • Ridder Theo
  13 Afbeeldingen
  Lintjesregen in Kampen

  Let op: opent in een nieuw vensterAfdrukkenE-mail

  Brugmedia
  Foto : Tennekes.

  KAMPEN - De traditionele lintjesregen vond vrijdag plaats in Kampen. Tijdens de lintjesregen worden burgers beloond voor hun bijzondere verdiensten aan de samenleving. Burgemeester Bort Koelewijn reikte in het stadhuis van Kampen de Koninklijke onderscheidingen uit aan de onderstaande acht personen. De bijeenkomst begon om 10.15 uur en duurde tot 12.00 uur. Een kleine greep uit de vele activiteiten van de personen.

   De heer T.M. van Mierlo (55 jaar), Kampen / Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  De heer Van Mierlo werkt bij het Stedelijk Museum Kampen en is freelance historicus, archivaris en publicist op het terrein van de Kamper geschiedenis. 1983-1993: bestuurslid van de Vrienden van het Kamper Museum. 2000 - heden: lid van het bestuur van de Stichting Lichtstad Kampen. 2001 - heden: lid van de redactiecommissie van de Kamper Almanak. 2001 - heden: bestuurslid Stichting Stadsherstel Kampen; 2004 - heden: archivaris Parochie Thomas a Kempis, daarnaast is hij binnen de parochie actief als rondleider. Sinds 1984 schrijft hij artikelen voor de Kamper Almanak. Ook de stichting IJsselacademie staat hij al vele jaren bij, volgens hen is hij de grootste kenner van de geschiedenis van Kampen, vooral op het gebied van de historische stadsontwikkeling.  Facebook!Slashdot!Twitter!LinkedIn!Live!
  vrijdag 26 april 2013 14:17
   
 • Bezoek Sinterklaas en Pieten bij SOK en STOKkids
  14 Afbeeldingen

  Bezoek Sinterklaas  en Pieten tijdens de Workshop SOK en STOKkids van het Stedelijk Orkest op 24 november 2012

  Met medewerking van de Malletband Advendo uit Diever

   
 • Torenfeest
  17 Afbeeldingen

  Torenfeest sfeervol en artistiek ondanks valse start

  Auteur: door Dick van Ommen |       

  Begunstigd door een prachtige nazomeravond, zat de sfeer er al snel in op de overvolle tribune tijdens de eerste presentatie van negen uur.
  Maar is het niet het weer, dan zit er wel iets anders tegen. Al direct na de ludieke start met een verdwaalde vuilnisophaler, ging het even goed mis. De techniek faalde. De beamer die ons een kijkje op de geschiedenis van de toren gunde, weigerde dienst en dat deed de leiding na tien minuten spel besluiten opnieuw te beginnen. Een juist besluit want de filmpjes waren noodzakelijk om de scenes te verbinden. Dat hierdoor het hele avondprogramma nogal uitliep, deed de sfeer op deze prachtige nazomeravond echter geen kwaad. De vorm van dit openluchtspektakel was goed gekozen. Spel en dansscenes afgewisseld door informatieve filmpjes, waardoor het verhaal op een effectieve wijze verteld kon worden. Door feedback van een historicus, werd ons zelf het saillante detail, dat de fraaie lantaarn van de toren eigenlijk was ontworpen voor het nieuwe stadhuis van Amsterdam, niet onthouden. Over het algemeen waren de archief filmpjes goed gekozen. Echter een enkele keer sloeg men de plank mis, door in de oorlog ons niet alleen de vernielde brug te laten zien, maar ook het totaal vernietigde Duitse Dresden. Een lot dat Kampen gelukkig niet is overkomen. Over de te spelen tijdvakken kun je twisten. Kwam nu te willekeurig, te fragmentarisch over. Beginnend in de middeleeuwen, uitlopend in de reformatie (Beeldenstorm) en de fundatie van de toren. Daarna slaapt Kampen in om pas in de negentiende eeuw te ontwaken. Alle aandacht voor de industriële ontwikkeling van de stad. De belangrijke sigarenindustrie, de firma Berk Kampen en de crisisjaren in de jaren dertig. Een recent verleden dat prachtig werd vormgegeven in drie opéénvolgende dansen, waarin een perfecte balans tussen spel, sfeer en dans. Mooi gedaan! Een onbetwist artistiek hoogtepunt, op een avond waarop onze gerestaureerde toren zijn nieuwe 'lichtjasje' mocht aantrekken.
   
 • Afsluiting seizoen 2011-2012
  49 Afbeeldingen

  Met prachtig weer sloot Het Stedelijk Orkest met al haar geledingen het seizoen 2011-2012 af.

  Met activiteiten voor de jongeren en lessen in boogschieten voor jong en oud [wij zijn er helemaal klaar voor mocht de stedelijke schutterij weer terug komen] en een barbeque o.l.v. BBQ-opperhoofd  Joep ging men na  afloop tevreden naar huis.

   
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Resultaten 11 - 15 van 53
 

 
Advertisement